5.000 άνθρωποι περίμεναν στη βροχή για να σώσουν ένα πεντάχρονο αγόρι – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Είναι μόλις 5 χρονών, κουβαλάει όμως μια ψυχή φωτεινή αλλά και μια ιστορία που συγκίνησε και ευαισθητοποίησε χιλιάδες συνανθρώπους του, που έσπευσαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους.Ο μικρούλης Oscar Saxelby-Lee, από το Worcester της Μ. Βρετανίας, πάσχει από μια ιδιαίτερα επιθετική μορφή καρκίνου και οι γιατροί έχουν δώσει στους γονείς του προθεσμία μόλις 3 μηνών για να βρουν συμβατό δότη βλαστοκυττάρων.

Η ιστορία του έγινε γνωστή και το αθώο και πηγαίο χαμόγελο του 5χρονου Oscar ενέπνευσε συνολικά 4.855 άτομα, τα οποία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σχημάτισαν ουρές και περίμεναν υπομονετικά και μάλιστα υπό βροχή για να κάνουν το τεστ και να δουν αν κάποιος από αυτούς μπορεί να σώσει τον μικρό Oscar.

Το αγοράκι έχει ήδη ξεκινήσει θεραπεία από τότε που διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, τον Δεκέμβριο, αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς χρειάζεται μια πιο επιθετική θεραπεία προκειμένου να νικήσει την ασθένεια.

Δείτε το βίντεο

Η οικογένεια είναι τώρα σε μια κούρσα ενάντια στο χρόνο για να βρουν κάποιον που μπορεί να δωρίσει βλαστικά κύτταρα καθώς οι πιθανότητες επιβίωσης του θα «μειωθούν σοβαρά» εάν δεν βρεθεί ένας δωρητής μέσα σε τρεις μήνες!Έτσι, πλήθος ανθρώπων ανταποκρίθηκε στην έκκληση των γονέων και κατέκλεισε το Δημοτικό Σχολείο του Pitmaston στο Worcester, όπου φοιτά ο μικρός Oscar σε αναζήτηση αυτής της ελπίδας για ζωή.

Η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία είναι μια σπάνια ασθένεια και επηρεάζει περίπου 650 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά.Είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος, επιθετικός καρκίνος ο οποίος προκαλεί την απελευθέρωση μεγάλου αριθμού υποανάπτυκτων λευκών αιμοσφαιρίων από νοσούντα μυελό των οστών. Αυτά τα κύτταρα του αίματος συνεχίζουν να εξαπλώνονται και προκαλούν συμπτώματα όπως κόπωση, δυσκολία στην αναπνοή, χλωμό δέρμα, πυρετό και πόνο των οστών και των αρθρώσεων.Ο Όσκαρ έχει ήδη κάνει 20 μεταγγίσεις αίματος και τέσσερις εβδομάδες χημειοθεραπείας.Πηγή: dailymail.co.uk

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ