Ο Τραμπ κατά των Δημοκρατικών: Κάνουν τη μεγαλύτερη κατάχρηση εξουσίας στην ιστορία

Τη «μεγαλύτερη κατάχρηση εξουσίας στην ιστορία» των ΗΠΑ καταλογίζει στους Δημοκρατικούς ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή τη σειρά κοινοβουλευτικών ερευνών σε βάρος του.

«Οι Δημοκρατικοί παρακωλύουν τη Δικαιοσύνη. Έχουν επιδοθεί σε μια μεγάλη, απεγνωσμένη σταυροφορία προς αναζήτηση ενός εγκλήματος, την ώρα που το αληθινό έγκλημα είναι αυτό που πράττουν οι Δημοκρατικοί και ό,τι έχουν κάνει!» κατήγγειλε ο κ. Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter. Σε δεύτερη ανάρτησή του, έγραψε με κεφαλαία γράμματα: «Παρενόχληση προέδρου».

Εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία που έχουν συγκεντρώσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν να ξεκινήσουν ή να επιταχύνουν μια σειρά κοινοβουλευτικών ερευνών σε βάρος του κ. Τραμπ, από τις υποψίες περί σύμπραξης με τη Ρωσία έως τις πληρωμές για να εξαγοράσει τη σιωπή φερόμενων ερωμένων του, αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειάς του.

Μεταξύ άλλων ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο κι από τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο να τους παραδώσουν λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον ομόλογό του από τη Ρωσία Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επιπλέον, κάλεσαν 81 πρόσωπα κι οργανισμούς, μεταξύ αυτών τους δύο γιους του κ. Τραμπ, Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ, όπως και τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ, να καταθέσουν σχετικά έγγραφα.Πηγή: AFP, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ