Τραμπ: Δεν βιαζόμαστε για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι επιθυμεί η Βόρεια Κορέα να τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, ωστόσο τόνισε πως δεν βιάζεται και πως δεν πιέζει την Πιονγιάνγκ να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για την πλήρη αποπυρηνικοποίησή της.

Ο Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί για δεύτερη φορά με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στο Βιετνάμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφος σε μια εκδήλωση στο Λευκό Οίκο, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανέφερε ότι αν η Βόρεια Κορέα δεν πραγματοποιήσει νέες πυρηνικές δοκιμές, τότε δεν υπάρχει καμία βιασύνη για να πετύχει έναν από τους κύριους στόχους της εξωτερικής του πολιτικής – πείθοντας το απομονωμένο καθεστώς του Κιμ να εγκαταλείψει τον εξοπλισμό του με πυρηνικά όπλα.

Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι οι κυρώσεις εις βάρος της ασιατικής χώρας θα παραμείνουν σε ισχύ στο μεσοδιάστημα, σημειώνοντας ότι η Πιονγιάνγκ δεν έχει διεξάγει πυρηνικές ή πυραυλικές δοκιμές το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν για τη σύνοδο κορυφής στο Βιετνάμ, προσθέτοντας πως σχεδιάζει να συνομιλήσει αύριο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Ο Μουν δήλωσε στον Τραμπ στην επικοινωνία τους ότι η Σεούλ είναι πρόθυμη να ξεκινήσει να έχει μια οικονομική δραστηριότητα με την Πιονγιάνγκ ως μια «παραχώρηση» αν αυτό επιταχύνει την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, ανέφερε το γραφείο του Νοτιοκορεάτη προέδρου.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ