Η ΠΓΔΜ ετοιμάζεται για την αλλαγή ονομασίας – Αλλάζουν οι πινακίδες σε «Βόρεια Μακεδονία»

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ΠΓΔΜ άρχισαν να αφαιρούνται οι επιγραφές με τη σημερινή ονομασία της χώρας “Δημοκρατία της Μακεδονίας” όπως επιβεβαίωσε και το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης, προκειμένου να τοποθετηθούν οι επιγραφές με τη νέα ονομασία “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” σύμφωνα με το balkaneu.com.

Την Τρίτη, αναμένεται να αναρτηθεί στο κυβερνητικό κτίριο η επιγραφή με το νέο όνομα, ενώ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, κατά την οποία θα τοποθετηθεί η σημαία του ΝΑΤΟ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ και θα παραστούν εκπρόσωποι του επιτελείου του ΝΑΤΟ και πρέσβεις των κρατών -μελών της Συμμαχίας στα Σκόπια.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων εικάζουν πως οι πρώτες νέες πινακίδες με το καινούργιο όνομα της χώρας θα τοποθετηθούν στις συνοριακές διελεύσεις της χώρας με την Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα στη συνοριακή διάβαση της Γευγελής (Μπογκορόντιτσα), απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων., στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, blakaneu.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ