Ευρωβουλευτές ΝΔ: Οι θέσεις των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν προασπίζουν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στήριξαν σήμερα στην Ολομέλεια του Ε.Κ. το κοινό ψήφισμα των πολιτικών ομάδων (EPP, S&D, ECR, ALDE) αναγνωρίζοντας ως νόμιμο μεταβατικό Προέδρο της Βενεζουέλας τον Juan Guaido, Προέδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, και ζητώντας τη διενέργεια άμεσων, ελεύθερων, αξιόπιστων και διαφανών εκλογών στη χώρα», αναφέρει το δελτίο Τύπου των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. 

Και συνεχίζει: «Ο λαός της Βενεζουέλας μαστίζεται σήμερα από πείνα και ανέχεια. Δοκιμάζεται σκληρά από τις αυταρχικές μεθοδεύσεις του καθεστώτος Μαδούρο που τον έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Όλη η Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης στέκεται δίπλα στο λαό της Βενεζουέλας».

Καταλήγει το δελτίο Τύπου των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας: «Θλιβερή εξαίρεση, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν ή φρόντισαν να απουσιάζουν από την ψηφοφορία, ακολουθώντας τη γραμμή της κυβέρνησης Τσίπρα και τις επιλογές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην οποία ανήκουν.

Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωνε ότι το καθεστώς Μαδούρο είναι «μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί στην Ευρώπη.

Οι θέσεις τους δεν προασπίζουν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσβάλλουν τη δημοκρατική ευαισθησία του ελληνικού λαού και καταδεικνύουν την πλήρη αδιαφορία για το δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ