Μπαράζ tweet από τον Τραμπ για τη Βενεζουέλα – Τι έγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την Τετάρτη την κινητοποίηση χιλιάδων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα με σκοπό να πειστεί ο στρατός να γυρίσει την πλάτη στον σοσιαλιστή Πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, κρίνοντας ότι στη χώρα της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται σε εξέλιξη μια «μάχη για την ελευθερία».

Μέσω Twitter, ο Ρεπουμπλικάνος ανέφερε ότι «συνεχάρη» τηλεφωνικά τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταβατικός πρόεδρος με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον, χαιρετίζοντας την «ιστορική» έλευσή του στην ηγεσία της χώρας.

Οι δύο άνδρες «συμφώνησαν να επικοινωνούν συχνά» εντός των ορίων των προσπαθειών για «την επάνοδο της Βενεζουέλας στη σταθερότητα» και την «ανοικοδόμηση των διμερών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας», κατά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνδιάλεξή τους.

Ο 35χρονος σοσιαλδημοκράτης Γκουαϊδό αξιώνει να αναλάβει την ηγεσία της χώρας μια μεταβατική κυβέρνηση και να προκηρυχθούν «ελεύθερες» προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. Διαθέτει ως προς αυτό την υποστήριξη της Ουάσινγκτον, της Ευρώπης και πολλών κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής.Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε τα tweet:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ