Συμφωνία Μόσχα- Λονδίνου: Οι απελαθέντες διπλωμάτες επιστρέφουν στις υπηρεσίες τους

Μόσχα και Λονδίνο κατέληξαν σε συμφωνία για την επιστροφή ορισμένων Ρώσων και Βρετανών διπλωματών στις αντίστοιχες πρεσβείες τους, μετά την απέλαση δεκάδων διπλωματών και από τις δύο χώρες, στις αρχές του έτους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tass, που επικαλείται ως πηγή του έναν υψηλόβαθμο Ρώσο διπλωμάτη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών προς το παρόν δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο.

“Καταλήξαμε σε συμφωνία” για την επιστροφή των διπλωματών στη Μόσχα και στο Λονδίνο “κάποια στιγμή τον Ιανουάριο” είπε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Λονδίνο, Αλεξάντερ Γιακοβένκο, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό προσθέτοντας: “Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό αφορά όλους τους εργαζομένους, όμως τουλάχιστον το μισό προσωπικό θα επιστρέψει”.

Το Ηνωμένο Βασίλειο απέλασε 23 Ρώσους διπλωμάτες, με αφορμή την υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, στο Σάλσμπερι, στις αρχές Μαρτίου. Η Ρωσία, που αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση, απέλασε σε αντίποινα αντίστοιχο αριθμό Βρετανών διπλωματών.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ