Η συγκινητική προσφορά ζωής ενός άνδρα στην Αυστραλία- Έσωσε 2,4 εκατ. δίνοντας αίμα επί 60 χρόνια – ΒΙΝΤΕΟ

Ο άνδρας με το χρυσό χέρι-όπως τον αποκαλούν, λέγεται Harrison, ζει στην Αυστραλία και εδώ και 60 χρόνια δίνει πλάσμα αίματος κάθε εβδομάδα.

Σήμερα, σε ηλικία 81 ετών ,αποσύρθηκε αλλά ο Ερυθρός Σταυρός της Αυστραλίας κάνει μεγάλο θέμα την αποχώρηση του καθώς ο άνθρωπος αυτός έχει σώσει τη ζωή 2,4 εκατομμυρίων μωρών.

Όπως επισημαίνουν, το αίμα του ανθρώπου αυτού είναι μοναδικό καθώς έχει ισχυρά αντισώματα τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ώστε να δημιουργηθεί εμβόλιο που καταπολεμά συγκεκριμένη βλάβη του αίματος. Είχε παρατηρηθεί ότι συχνά το αίμα εγκύων γυναικών ουσιαστικά έκανε επίθεση στο αγέννητο μωρό τους με αποτέλεσμα να γεννιούνται μωρά με εγκεφαλική δυσλειτουργία ή να πεθαίνουν.

Αρχικά, η ανάγκη του Harrison να δίνει αίμα , του δημιουργήθηκε όταν ο ίδιος χρειάστηκε να χειρουργηθεί σε ηλικία 14 ετών και εκ των υστέρων έμαθε ότι τα κατάφερε να ζήσει επειδή κάποιοι είχαν δωρίσει το αίμα τους για τον σκοπό αυτό.

Από τότε αποφάσισε να δίνει τακτικά αίμα και ο ίδιος. Με τον καιρό, ανακαλύφθηκε η μοναδικότητα των αντισωμάτων που είχε και έτσι οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι το αίμα του είναι τόσο σπάνιο, καθώς αντίστοιχη ποιότητα έχει βρεθεί σε συνολικά 50 άτομα σε όλην τη χώρα.

ΠΗΓΗ:cnn.com

    Μοιράσου το:

    σχολίασε κι εσύ