Γεωπολιτικό παζάρι στη Μέση Ανατολή – Έτοιμη η Τουρκία για εισβολή στη βόρεια Συρία – ΒΙΝΤΕΟ

Γεωπολιτικό παζάρι στη Μέση Ανατολή με την Τουρκία να δηλώνει έτοιμη να εισβάλει -για τρίτη φορά την τελευταία διετία- στη βόρεια Συρία. Στο στόχαστρό της, τώρα, τα εδάφη στα ανατολικά του Ευφράτη, όπου τον έλεγχο έχει ο κουρδο-αραβικός SDF, υπό την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει επιχειρήσεις το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyet.

Προηγήθηκε η συμφωνία του Ερντογάν- Τραμπ την Κυριακή (σύμφωνα με την τουρκική προεδρία), προκειμένου να συντονιστούν ώστε να μην δημιουργηθεί κενό εξουσίας στη Συρία .

Η Άγκυρα αναμένει την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη συριακή πόλη Μαντζίμπ, όπως είπε ο Τσαβούσογλου, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Κοντά στην Μαντζίμπ παρατηρείται, ήδη, αύξηση των τουρκικών δυνάμεων αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τουρκικά ΜΜΕ. Την πληροφορία επιβεβαίωσαν και οι Κούρδοι της Μαντζίμπ. Η πόλη είναι υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων, συμμάχων των ΗΠΑ, ενώ υπάρχει και αμερικανική βάση.Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ