Συντηρητικός βουλευτής: Η Μέι να φύγει τώρα

Βαθαίνει το ρήγμα της αμφισβήτησης στη Βρετανία με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να κάνουν καθημερινά δηλώσεις ζητώντας πρόταση μομφής κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η Τερέζα Μέι πρέπει να αντικατασταθεί τώρα στο ρόλο της ως πρωθυπουργού, δήλωσε σήμερα κορυφαίος ευρωσκεπτικιστής βουλευτής στο Συντηρητικό της κόμμα ενώ παρότρυνε τους συναδέλφους του να εκκινήσουν τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στο πρόσωπό της.

«Αυτό που θα ήθελα να συμβεί σήμερα είναι οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος να συνειδητοποιήσουν ότι απλά δεν μπορούμε να παραπαίουμε έτσι…», δήλωσε ο Στιβ Μπέικερ στο ραδιόφωνο του BBC.

Η Μέι ανέβαλε χθες την ψηφοφορία στη βουλή επί τη συμφωνίας της για το Brexit, καθώς κατέστη σαφές ότι θα υφίστατο ήττα, προκειμένου να ζητήσει περισσότερες παραχωρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά ο Μπέικερ δήλωσε ότι η πολιτική της είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

«Εάν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τη συμφωνία της… τότε φοβάμαι ότι ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε πολιτική είναι να αλλάξουμε πρωθυπουργό και πραγματικά πιστεύω ότι είναι καθήκον της να αποχωρήσει», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής υπήρξε ο αρμόδιος υπουργός για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πριν από λίγους μήνες υπέβαλε την παραίτηση του αποδοκιμάζοντας ότι η πολιτική που προωθούσε Τερέζα Μέι υπονόμευε τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες προβλέποντας ότι τελικά το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θα ανακτήσει όντως τις εξουσίες του μετά την αποχώρηση.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ