Έως επτά φορές πιο βρώμικα τα κινητά από… τη λεκάνη της τουαλέτας

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα κινητά είναι επτά φορές πιο ανθυγιεινά από τη λεκάνη μας. Ειδικά, αυτά που προστατεύονται από δερμάτινες θήκες έχουν τα περισσότερα βακτήρια αλλά ακόμα και οι πλαστικές θήκες κουβαλούν έξι φορές περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα της τουαλέτας.

Η πρόσφατη έρευνα μελέτησε 50 κινητά τηλέφωνα με το υψηλότερο ποσοστό βακτηρίων να ανήκει σε εκείνα που ήταν σε δερμάτινη θήκη, που λειτουργούσε και ως πορτοφόλι και έδειχνε 17 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας.

Μάλιστα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα τηλέφωνα γίνονται τόσο βρώμικα επειδή οι άνθρωποι τα παίρνουν μαζί τους στην τουαλέτα και τα εκθέτουν στα αντίστοιχα μικρόβια του χώρου.

Σύμφωνα με το δείγμα έρευνας σε 2000 άτομα, το 40% των ανθρώπων παραδέχονται ότι το παίρνουν μαζί τους αλλά μόλις το 20% καθάριζε το τηλέφωνο αφότου έφευγε από την τουαλέτα.

Συμπληρωματικά, μία έρευνα για εργαζόμενους σε γραφείο, βρήκε ότι δύο στους πέντε εργαζόμενους παίρνουν μαζί στην τουαλέτα της δουλειά τους το κινητό τηλέφωνο. Η εταιρεία υγιεινής στην τουαλέτα πήρε δείγματα από τα κινητά τους χρησιμοποιώντας μία συσκευή που φωτίζει τα ζωντανά μικρόβια όταν εμφανίζονται στην επιφάνεια.

Ένα κάθισμα τουαλέτας που έχει σκαναριστεί με τον ίδιο τρόπο, δείχνει 220 φωτεινά σημεία όπου συγκεντρώνονται τα βακτήρια, ενώ το μέσο κινητό τηλέφωνο είχε 1479.

Πηγή: ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ