Τραμπ: Ο Μπιν Λάντεν θα έπρεπε να είχε αιχμαλωτιστεί πολύ νωρίτερα – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον των προκατόχων του για τους χειρισμούς στην υπόθεση Οσάμα Μπιν Λάντεν ενώ υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είχε αιχμαλωτιστεί πολύ νωρίτερα. Υπενθυμίζεται ότι Αμερικανοί κομάντο σκότωσαν τον εεγκέφαλο της επίθεσης 11ης Σεπτεμβρίου στο καταφύγιό του στο Πακιστάν τον Μάιο του 2011.

«Σίγουρα θα έπρεπε να είχαμε αιχμαλωτίσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν πολύ νωρίτερα. Είχα αναφέρει το όνομά του στο βιβλίο μου λίγο πριν από τις επιθέσεις εναντίον του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου» έγραψε ο Τραμπ, καταγγέλλοντας ιδίως τη στάση του Δημοκρατικού προκατόχου του Μπιλ Κλίντον.

«Καταβάλαμε δισεκατομμύρια ευρώ στο Πακιστάν και δεν μας είπαν ποτέ ότι ζούσε εκεί» συμπλήρωσε, μία ημέρα μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις που έκανε στο Fox News, όπου είπε ότι «όλος ο κόσμος γνώριζε στο Πακιστάν ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα ζούσε σε πακιστανικό έδαφος”, κάτι που το Ισλαμαμπάντ αρνείται.

Σε αυτήν τη συνέντευξη, ο Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε επίσης της ματαίωσης της βοήθειας στο Πακιστάν, διότι αυτή η χώρα δεν έκανε, σύμφωνα με τον ίδιο, «τίποτα, απολύτως τίποτα» για την Αμερική.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Καν επέκρινε σήμερα με σφοδρότητα τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ