“Βόμβα” από τον Ζέεχοφερ στη Γερμανία: Σκέφτεται να παραιτηθεί από την αρχηγία του CSU και τη θέση του υπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση Μέρκελ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ, ο εκ των επικριτών της μεταναστευτικής πολιτικής της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, γνωστοποίησε, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, σε στελέχη του συντηρητικού κόμματος της Βαυαρίας ότι θέλει να παραιτηθεί από τη θέση του αρχηγού του κόμματος. 

Υπό την ηγεσία του Ζεεχόφερ η Χριστιανοκοινωνική Ένωση Βαυαρίας (CSU), σύμμαχος της Μέρκελ, είχε τις χειρότερες εκλογικές επιδόσεις από το 1950 σε μια εκλογική αναμέτρηση τον περασμένο μήνα στο κρατίδιο της νότιας Γερμανίας.

Πηγές από το κόμμα επιβεβαίωσαν στο Reuters πως ο Ζεεχόφερ υποστήριξε ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

Επιπλέον, επισήμανε σε ανώτερα στελέχη του CSU, σε συνάντηση μαζί τους, πως θέλει επίσης να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών πριν από τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου το 2021, ανέφεραν οι πηγές, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ