Επανεκλογή του Τεντ Κρουζ στο Τέξας – Σημαντική νίκη για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα

Ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ επανεξελέγη προσφέροντας μία σημαντική νίκη στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έπειτα από μία αμφίρροπη αναμέτρηση με τον δημοκρατικό Μπέτο Ο’Ρουρκ, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των δικτύων ABC και NBC, ο Τεντ Κρουζ επικρατεί ξεκάθαρα του 40χρονου ανερχόμενου αστέρα του Δημοκρατικού Κόμματος. Η νίκη του επιτρέπει στους Ρεπουμπλικανούς να διατηρήσουν μία κρίσιμης σημασίας έδρα και τον έλεγχό τους επί της Γερουσίας.

Η μονομαχία Κρουζ-Ο’ Ρουρκ ήταν μία από τις βασικές αυτών των ενδιάμεσων εκλογών, κατ’ αρχάς εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής σημασίας της πολιτείας του Τέξας και κατά δεύτερον εξαιτίας του χάσματος ανάμεσα στους δύο υποψήφιους.

Ο Τεντ Κρουζ είναι ένας δεινός ρήτορας, αλλά ο «Μπέτο» αποδείχθηκε ένας χαρισματικός υποψήφιος που όργωσε την πολιτεία με σηκωμένα τα μανίκια και προβάλλοντας το γεγονός ότι αρνήθηκε χρηματοδότηση από λόμπι.

Αυτός ο πανκ-ρόκερ έκανε αίσθηση τον Αύγουστο όταν ανέλαβε με πάθος την υπεράσπιση των παικτών του αμερικανικού φουτμπόλ που γονάτιζαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ