ΟΗΕ: Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο το 2018

Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους από τον Ιανουάριο, ενώ προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο ώστε να φθάσουν στην Ευρώπη σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Όπως διευκρίνισε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από τους μισούς έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να φθάσουν στην Ιταλία.

«Περίπου 105.000 αιτούντες άσυλο και μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέχρι σήμερα φέτος και ο αριθμός των ζωών που χάθηκαν στη Μεσόγειο ξεπέρασε τις 2.000», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR), Τσάρλι Γιάξλεϊ, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Τζόελ Μίλμαν, εξήγησε πως «είναι το πέμπτο έτος στη σειρά» που ξεπερνιέται το όριο των 100.000 προσφύγων και μεταναστών, όμως, όπως πρόσθεσε, φέτος το όριο αυτό συμπληρώθηκε πολύ αργότερα απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια: Συγκριτικά, ο αριθμός αυτός είχε συμπληρωθεί τον Ιούλιο πέρυσι.

Η Ισπανία έγινε φέτος ο κύριος προορισμός των μεταναστών και των προσφύγων, με περισσότερες από 49.000 αφίξεις διά θαλάσσης και ακολουθούν η Ελλάδα (περισσότερες από 27.700 αφίξεις) και η Ιταλία (περισσότερες από 22.160 αφίξεις).

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ