O Τραμπ καλεί το Μεξικό να σταματήσει τα καραβάνια των μεταναστών

Νέα επίθεση εξαπέλυσε κατά του Μεξικό ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή τους χιλιάδες μετανάστες που κατευθύνονται προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές. Ο Τραμπ κατηγορεί το Μεξικό ότι δεν καταβάλλει προσπάθεια να τους σταματήσει προτού φθάσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, δύο «καραβάνια» από περίπου 6.000 ανθρώπους από χώρες της κεντρικής Αμερικής, βρίσκονται στο νότιο Μεξικό και κατευθύνονται προς τη μεθόριο με τις ΗΠΑ όπου οι μετανάστες ενδέχεται να καταθέσουν αίτημα ασύλου. Τη Δευτέρα εκατοντάδες άνθρωποι, που έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από την ανέχεια και τη βία, έπεσαν στα νερά του ποταμού Σουτσιάτε στην Τουκούν Ουμάν, στα σύνορα Γουατεμάλας-Μεξικού, παρακάμπτοντας τα οδοφράγματα της μεξικανικής αστυνομίας.

«Τα καραβάνια αποτελούνται από ανθρώπους και μερικούς πολύ σκληρούς μαχητές. Ανταπέδωσαν σκληρά και ακόλαστα στο Μεξικό στα Βόρεια Σύνορα προτού εισβάλουν. Οι τραυματίες Μεξικανοί στρατιώτες δεν μπόρεσαν, ή δεν θέλησαν να σταματήσουν το καραβάνι. Πρέπει να τους συλλάβουν προτού φθάσουν τα Σύνορά μας αλλά δεν θα το κάνουν!» έγραψε στο twitter.

Επίσης, ανακοίνωσε την ανάπτυξη άλλων 2.500 στρατιωτών στα σύνορα με το Μεξικό, όπου θα προστεθούν στα περίπου 2.100 μέλη της Εθνοφρουράς, λέγοντας ότι φοβάται μια «εισβολή» των μεταναστών στη χώρα του.

«Ο στρατός μας κινητοποιείται αυτή την ώρα στα Νότια Σύνορα. Πολλοί άλλοι στρατιώτες έρχονται. ΔΕΝ θα αφήσουμε τα καραβάνια αυτά, που αποτελούνται επίσης από μερικούς πολύ κακούς γκάνγκστερ και μέλη συμμοριών, να μπουν στις ΗΠΑ. Τα αύνορά μας είναι ιερά, πρέπει να έρθουν νόμιμα, ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ!» έγραψε σε νέο μήνυμά του.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ