Τραμπ: Η υπόθεση Κασόγκι ήταν “η χειρότερη συγκάλυψη” όλων των εποχών

Για τη “χειρότερη επιχείρηση συγκάλυψης” όλων των εποχών έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζοντας τις ενέργειες στις οποίες προέβη η Σαουδική Αραβία μετά τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.

«Είχαν εξ αρχής ένα πολύ κακό σχέδιο, το εκτέλεσαν πολύ άσχημα και η επιχείρηση συγκάλυψης ήταν μια από τις χειρότερες στην ιστορία» είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο. «Όποιος σκέφτηκε αυτήν την ιδέα νομίζω ότι έχει μπλέξει και θα έπρεπε να έχει μπλέξει», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε εξάλλου “πολύ σκληρό” τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα την Τρίτη για την υπόθεση αυτή. Όπως είπε, προτού να συμφωνήσει με τα συμπεράσματα του Τούρκου ομολόγου του, θέλει προηγουμένως να δει όλα τα γεγονότα.

Ο Τραμπ έχει στείλει στην Τουρκία τη διευθύντρια της CIA για να συζητήσει το θέμα και είπε ότι αναμένει σύντομα μια έκθεση για την υπόθεση του Κασόγκι.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ