Ζάεφ: Οι Έλληνες από εχθροί έγιναν φίλοι της «Μακεδονίας»

Την πεποίθησή του ότι οι πολίτες της πΓΔΜ θα πάρουν τη σωστή απόφαση στο επερχόμενο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

«Οι πολίτες λαμβάνουν σοφές αποφάσεις γιατί αγαπούν τη χώρα τους, είναι υπεύθυνοι για τα παιδιά τους. Έτσι πήραμε μια δίκαιη απόφαση κι όλοι γνωρίζουν ότι κάναμε έναν συμβιβασμό που βγάζει τη χώρα μας από το παλιό status quo. Να σταματήσει η απομόνωση, ήρθε η ώρα να ενταχθούμε και να γίνουμε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε σε ομιλία του στην πόλη Negotino τη Δευτέρα το βράδυ.

Τόνισε επίσης τη σημασία της συμφωνίας μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας για το όνομα της “Μακεδονίας”.

“Με τη συμφωνία έχουμε οφέλη από τη συνεργασία με τους γείτονες, που από εχθροί έγιναν φίλοι της ‘Μακεδονίας’”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλα όσα επιθυμούσαμε, επιβεβαιώνονται στη συμφωνία, η οποία επιπροσθέτως ανοίγει τις πόρτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για τη χώρα μας. Με τη σύναψη της συμφωνίας επιδείξαμε δημοκρατική ωριμότητα, ευρωπαϊκούς τρόπους. Κι η διεθνής κοινότητα το αναγνώρισε και τώρα η χώρα έχει πολλούς ειλικρινείς φίλους σ’ ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης, επεσήμανε: «Δεν ξέρω ποιος και γιατί θα μποϊκοτάρει το δημοψήφισμα. Θα μποϊκοτάρουν τους εαυτούς τους και τι θα πετύχουν;»

Ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ τόνισε, επίσης, τα οφέλη από την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις 30 Σεπτεμβρίου και να αδράξουν την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ