“Πυρά” Μέρκελ κατά του Ζεεχόφερ για το μεταναστευτικό

Επέκρινε τις απόψεις του επικεφαλής της CSU και υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ σχετικά με το μεταναστευτικό η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως τόνισε η καγκελάριος: “To μεταναστευτικό ζήτημα μάς θέτει ενώπιον προκλήσεων. Και υπάρχουν προβλήματα. Αλλά υπάρχουν και επιτυχίες», αντικρούοντας την άποψη του Ζεεχόφερ ότι το ζήτημα της μετανάστευσης αποτελεί “τη μητέρα όλων των πολιτικών προβλημάτων” στη Γερμανία, μετά και τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές διαδηλώσεις στο Κέμνιτς” .

Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Hannoversche Allgemeine, “η καγκελάριος δεν θεωρεί το ζήτημα της μετανάστευσης ως ‘τη μητέρα όλων των προβλημάτων’” ενώ το ρεπορτάζ τιτλοφορείται: “Η Μέρκελ ανταπαντά στον Ζεεχόφερ και επιτίθεται στο AfD”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι “το Κέμνιτς βίωσε διαδηλώσεις, με φαινόμενα που δεν συνάδουν με την τάξη, γεμάτα μίσος και εναντίον άλλων ανθρώπων (…) Πραγματοποιήθηκαν όμως και διαδηλώσεις που έδειξαν πώς οι πολίτες ξεσηκώνονται κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού».

Η Μέρκελ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) λέγοντας: «Μπορεί κάποιος να πει ότι το κόμμα αυτό πυροδοτεί εν μέρει την ατμόσφαιρα».

Εξέφρασε μάλιστα σκληρή κριτική σχετικά με δηλώσεις περί μιας αθόρυβης επανάστασης, όπου ανεπιθύμητοι δημοσιογράφοι πρέπει να εξαφανιστούν.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ