Οι Ρεπουμπλικανοί φοβούνται έκρηξη παράνοιας του Τραμπ μετά την επιστολή των ΝΥΤ

Απρόβλεπτες συνέπειες μπορεί να έχει η δημοσίευση του επικριτικού άρθρου στην εφημερίδα New York Times εκτιμούν αρκετοί Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο αλλά κι εντός του Λευκού Οίκου που ναι μεν συμφωνούν με την κίνηση του κυβερνητικού αξιωματούχου που δεν θέλησε να κατονομαστεί, αλλά από την άλλη φοβούνται ότι θα πυροδοτήσει χειρότερες αντιδράσεις από τον πλανητάρχη.

Σύμφωνα με το άρθρο του Politico, oι Ρεπουμπλικάνοι εργάζονται προκειμένου να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, να δρομολογήσουν εξελίξεις στον τομέα του ελεύθερου εμπορίου αλλά και να διαβεβαιώσουν τους πολιτικούς συμμάχους του κόμματος, έναντι των ερειστικών διαθέσεων του προέδρου Τραμπ κaι αναφορικά με την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Παράλληλα, εργάζονται για την αντιμετώπιση των οικονομικών ελλειμμάτων, αλλά και των ανοιχτών ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής.

Οι ίδιοι άνθρωποι που εργάζονται για την προώθηση των παραπάνω θεμάτων, δήλωσαν ότι η δημοσιοποίηση του επίμαχου άρθρου στους NY Times μπορεί να δώσει κίνητρο στην παρανοϊκή συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η δημοσίευση του άρθρου στην λογική του Τραμπ, μπορεί να έχει τον χαρακτήρα απόδειξης ότι τον υπονομεύουν οι δικοί του άνθρωποι, όπως υποστήριξαν σε συνεντεύξεις τους, περισσότεροι από δώδεκα Ρεπουμπλικάνοι. Μεταξύ αυτών κι εννέα γερουσιαστές.

“Κατά μία διάσταση, ενισχύει το μήνυμα που ο ίδιος στέλνει εκεί έξω, ότι υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων εντός της γραφειοκρατίας στην Ουάσινγκτον που είναι διατεθειμένοι να αντιπαρατεθούν μαζί του. Νομίζω ότι (το δημοσίευμα) πετυχαίνει τον σκοπό που είχαν αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτό,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερουσιαστής Τζον Θουν που είναι μέλος της ηγεσίας των Ρεπουμπλικάνων.

Τώρα, ο πρόεδρος Τραμπ θα αντιμετωπίζει με καχυποψία κάθε διαφωνία που θα έχουν οι σύμβουλοί του, σχετικά με επικείμενες αποφάσεις και κινήσεις του, αναφέρεται σύμφωνα με το Politico.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ