Πάνω από 600 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο τη Δευτέρα από την ισπανική Ακτοφυλακή

Πάνω από 600 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο την Δευτέρα, καθώς προσπαθούσαν να φθάσουν στις ακτές της Ισπανίας, ανακοίνωσε η ισπανική ακτοφυλακή.

Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης παρουσιάζει μεγάλη μείωση εν συγκρίσει με το αποκορύφωμα των ροών των προσφύγων και των μεταναστών το 2015, αλλά εκείνοι που κατευθύνονται στην Ισπανία είναι όλο και περισσότεροι από την αρχή της χρονιάς. Η Ισπανία έχει έτσι μετατραπεί στον υπ’ αριθμόν ένα προορισμό των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη, ξεπερνώντας την Ιταλία, που έκλεισε τα λιμάνια της στα πλοία ΜΚΟ που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Χθες Δευτέρα, 626 μετανάστες από την υποσαχάρια και τη βόρεια Αφρική, που επέβαιναν σε 16 πλεούμενα, παραλήφθηκαν στο στενό του Γιβραλτάρ και στη Θάλασσα του Αλμποράν, τις δύο σημαντικότερες θαλάσσιες οδούς των μεταναστών με προορισμό την Ισπανία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Σκάφος της ισπανικής ακτοφυλακής βρισκόταν εν πλω προς άλλο ένα πλεούμενο που διέτρεχε κίνδυνο, όμως ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να πει πόσοι άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό.

Κατά τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), πάνω από 28.500 μετανάστες έχουν καταφέρει να φθάσουν διά θαλάσσης στις ισπανικές ακτές από την αρχή της χρονιάς, ενώ 313 χάθηκαν αποπειρώμενοι τον διάπλου. Οι αριθμοί αυτοί έχουν ήδη ξεπεράσει τα σύνολα της προηγούμενης χρονιάς.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ