Περιπέτεια για θαλάσσιο λιοντάρι στην Αλάσκα- Περιπλανιέται τρεις ημέρες και δεν βρίσκει τον ωκεανό – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα θαλάσσιο λιοντάρι περιπλανιέται εδώ και τρεις ημέρες γύρω από τη θαλάσσια περιοχής της Σίτκα, μία πόλη της Αλάσκα παρά τις προσπάθειες των επιστημόνων να το καθοδηγήσουν πίσω στη θάλασσα.

Εικάζεται ότι το ενήλικο θαλάσσιο λιοντάρι Στέλερ, που εμφανίσθηκε την προηγούμενη Παρασκευή να τρέχει σε έναν δρόμο, έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να επιστρέψει στον ωκεανό, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), το θαλάσσιο λιοντάρι «κρύβεται στο δάσος» περίπου 402 μέτρα μακριά από τη θάλασσα στο νησί Ζαπόνσκι, μια περιοχή της Σίτκα που χωρίζεται από το κέντρο της πόλης με μια γέφυρα.

Το θηλαστικό, το οποίο ζυγίζει από 680 ως 771 κιλά, φαίνεται όλο και πιο αγχωμένο και πεινασμένο και πέρασε όλη την Κυριακή κρυμμένο στο δάσος.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν μακριά του για να μην το τρομάξουν. Αν το θαλάσσιο λιοντάρι δεν επιστρέψει μόνο του στον ωκεανό, οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο να καλέσουν έναν κτηνίατρο για να εξετάσουν «τα επόμενα βήματα», συμπεριλαμβανομένης της καταστολής και της μετεγκατάστασής του με τη βοήθεια βαρέως εξοπλισμού.

Πηγή: ΑΠΕ, ktuu.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ