Ερευνητές ανακάλυψαν ένα σούπερ φίδι υβρίδιο – ΒΙΝΤΕΟ

Κατά τη διάρκεια ερευνών για τον πληθυσμό των πυθώνων στη Φλόριντα των ΗΠΑ, οι ερευνητές ανακάλυψαν κάτι απροσδόκητο: ένα είδος υβρίδιου σούπερ φιδιού.

Ένας μικρός αριθμός των πυθώνων ήταν διασταύρωση μεταξύ δύο ξεχωριστών ειδών, των βιρμανικών και των ινδικών πυθώνων, και το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό το φίδι έχει τη δυνατότητα να ευδοκιμήσει σε νέα περιβάλλοντα, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το USGS.

“Βρήκαμε ότι από τους συνολικά 400 πύθωνες της Βιρμανίας που ερευνήθηκαν, οι 13 είχαν μιτοχονδριακές γενετικές υπογραφές από τον ινδικό πύθωνα, ένα ξεχωριστό είδος”, δήλωσε στο ABC News η Margaret Hunter.

“Οι νέες πληροφορίες σε αυτή τη μελέτη θα βοηθήσουν τους επιστήμονες και τους διαχειριστές της άγριας πανίδας να κατανοήσουν καλύτερα την ικανότητα των εισβολέων να προσαρμοστούν σε νέα περιβάλλοντα”, δήλωσε η Hunter για τους υβριδικούς πύθωνες που ανακάλυψαν. Καθώς οι βιρμανικοί πύθωνες ζουν κυρίως στους υγρότοπους και οι ινδικοί πύθωνες ζουν κυρίως σε ψηλότερο έδαφος, οι ερευνητές αντιμετώπισαν την πιθανότητα ότι αυτά τα υβριδικά φίδια θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να ζουν σε διάφορους τύπους περιβάλλοντος.

Πηγή: abcnews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ