Ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες στην Ινδία

Στο ένα εκατομμύριο έχει φθάσει ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν βρει καταφύγιο σε καταυλισμούς στην Κεράλα, μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν το κρατίδιο της νότιας Ινδίας

Επίσης, σύμφωνα με τις Αρχές, οι νεκροί έχουν φθάσει τους 410 στις σφοδρότερες εδώ και έναν αιώνα πλημμύρες που αντιμετωπίζει την εποχή των μουσώνων.

Η σταδιακή πτώση της στάθμης των υδάτων που σημειώνεται χάρη στη μείωση των βροχοπτώσεων τις τελευταίες ημέρες, φέρνει στο φως λίγο-λίγο το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε 

“Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν καταφύγει στους καταυλισμούς για τους πλημμυροπαθείς ανέρχεται τώρα σε 1.028.000”, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο αυτοί έχουν μοιραστεί σε περισσότερα από 3.000 προσωρινά κέντρα υποδοχής.

Στη Σενγκάνουρ, μια από τις περισσότερο πληγείσες πόλεις, η στάθμη των υδάτων εξακολουθεί να φτάνει περίπου τα εξήντα εκατοστά και πολλοί δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι, σύμφωνα με ομάδα του AFP στην περιοχή. Οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, αλλά με μειωμένη ένταση σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ