Στους 49 οι νεκροί από τον Έμπολα στο Κονγκό

Πέρα από τα βίαια επεισόδια και τους εκτοπισμούς πληθυσμούς το ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό έχει να αντιμετωπίσει και την έξαρση της επιδημίας του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα, από τον οποίο ήδη έχουν καταλήξει 49 άτομα ενώ περισσότερα από 2.000 είναι υπό ιατρική παρακολούθηση.

Από τα 90 καταγραμμένα κρούσματα, τα 45 αφορούν πλέον νεκρούς, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δελτίο της «επιδημιολογικής κατάστασης» του υπουργείου Υγείας της ΛΔ Κονγκό, από την 1η Αυγούστου που ξέσπασε η επιδημία. 

Οι υπηρεσίες αταμετρούν 22 θανάτους επί συνόλου 63 κρουσμάτων επιβεβαιωμένων με εργαστηριακές εξετάσεις και 27 θανάτους που πιθανόν οφείλονταν στον Έμπολα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) «περιμένει περισσότερα κρούσματα. Αγνοείται εάν έχουν εντοπιστεί όλες οι αλυσίδες μετάδοσης», προειδοποίησε εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Η πλειονότητα των θανάτων (39) έχουν καταγραφεί στην αγροτική κωμόπολη Μανγκίνα, 30 χλμ. νοτιοδυτικά της Μπένι, όπου άρχισε η επιδημία, ενώ άλλοι τρεις θάνατοι έχουν καταγραφεί στη γειτονική επαρχία Ιτούρι.

Οι ομάδες στο πεδίο έχουν εξάλλου εντοπίσει 2.157 ανθρώπους που ήλθαν σε επαφή με πρόσωπα μολυσμένα από τον Έμπολα.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ