Ληστεία, ενώ ο φρουρός ικανοποιούσε τις ερωτικές του ορμές

Το στήθος του προέδρου της Βολιβίας θα κοσμούσε σήμερα το Προεδρικό Μετάλλιο, ένας χρυσός πολύτιμος λίθος με σμαράγδια, που χρονολογείται από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Βολιβίας το 1825, αν ο… ερωτιάρης φρουρός του δεν το είχε χάσει μέσα από τα χέρια του…

Όπως σημειώνεται σε αστυνομική αναφορά, ο υπαστυνόμος Ρομπέρτο Χουάν ντε Ντιοζ Ορτίζ Μπλάνκο επρόκειτο να μεταφέρει το προεδρικό μετάλλιο στην κεντρική πόλη Κοτσαμπάμπα, όπου ο πρόεδρος θα εκφωνούσε σήμερα μια ομιλία σε στρατιωτική παρέλαση Ωστόσο, η πτήση καθυστέρησε και ο αξιωματικός αποφάσισε να σκοτώσει την ώρα του… κάνοντας μια επίσκεψη στους οίκους ανοχής. Όταν επέστρεψε εκεί που είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, η τσάντα με το εθνικό έμβλημα, είχε κλαπεί, όπως ο ίδιος κατέθεσε στην αστυνομία.

Ο Βολιβιανός πρόεδρος Έβο Μοράλες φόρεσε για τελευταία φορά το μετάλλιο και την τρίχρωμη κορδέλα σε μια τελετή τη Δευτέρα στην νότια πόλη Ποτοσί για την 193η επέτειο ανεξαρτησίας της χώρας.

Το χρυσό ,σμαραγδένιο μετάλλιο φυλάσσεται σε θησαυροφυλάκιο της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά κάποιες φορές δίνεται στην προεδρία για επίσημες εκδηλώσεις.

Το μετάλλιο ήταν ένα δώρο του Κογκρέσου στον ιδρυτή της νέας Βολιβιανής Δημοκρατίας (τη σημερινή Βολιβία) το 1825 και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1826 ως προεδρικό μετάλλιο από τον Αντόνιο Χοσέ ντε Σούκρε.

«Αυτό είναι ένα πλήγμα για την Δημοκρατία, για το κράτος», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος Κάρλος Μέσα. Η απώλειά του είναι «αντίστοιχη με την κλοπή του στέμματος της Βασίλισσας.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ