Σε διαδηλώσεις καλεί τους Ρώσους ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι

Να συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες στις 9 Σεπτεμβρίου κατά της απόφασης της ρωσικής κυβέρνησης να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης σταδιακά καλεί τους Ρώσους ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ναβάλνι επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τη δυσαρέσκεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ρώσων πολιτών που είναι σε συντάξιμη ηλικία, ενώ η επιλογή της 9ης Σεπτεμβρίου δεν ήταν τυχαία καθώς την ίδια μέρα θα διεξαχθούν σε 22 περιφέρειες της Ρωσίας οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων κυβερνητών.

Με βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι του στο youtube ο Ναβάλνι τονίζει ότι το ζήτημα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, που προβλέπει η κυβερνητική μεταρρύθμιση ένωσε όλο τον κόσμο.

«Ακόμη και το κόμμα της Ενιαίας Ρωσίας που ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου κατά την πρώτη ανάγνωση του, δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει το 100%, καθώς βρέθηκε βουλευτής του, που ψήφισε κατά» σημείωσε ο Ναβάλνι που κατά την άποψή του ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δειλιάζει» να ταχθεί δημόσια υπέρ του νομοσχεδίου επειδή θα καταρρεύσει η δημοτικότητα του.

Ο Ναβάλνι λέει επίσης ότι επί 18 χρόνια ο Πούτιν και άλλοι αξιωματούχοι έλεγαν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι κορόιδεψαν τον κόσμο. Μάλιστα, θεωρεί ότι πραγματικός στόχος της μεταρρύθμισης που αφορά στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι «να προσεταιρισθούν» τα χρήματα που θα αποκομίσουν από την εφαρμογή της.

«Έχουμε μια εξαίρετη ημερομηνία για να διαμαρτυρηθούμε κατά της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Είναι η ημέρα της ‘ενιαίας ψηφοφορίας’. Στις 9 Σεπτεμβρίου μπορείτε να πάτε να ψηφίσετε, αλλά γιατί να μην περάσετε και από τη συγκέντρωση και να μη συμμετάσχετε και στην πορεία», λέει διερωτώμενος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην έκκληση του, υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά στη διεξαγωγή συγκεντρώσεων την ημέρα αυτή της ψηφοφορίας και προσθέτει ότι το ζήτημα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης θα πρέπει εκείνη την μέρα να είναι το κύριο.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ