Επίθεση του Ούγγρου πρωθυπουργού κατά της Δυτικής Ευρώπης: Δεν υπάρχει δημοκρατία

“Μη δημοκρατική” χαρακτήρισε τη Δυτική Ευρώπη ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν σε ομιλία του ενώπιον μελών της ουγγρικής κοινότητας της Ρουμανίας στη βόρεια Ρουμανία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: “Στη Δύση, επικρατεί ο φιλελευθερισμός, δεν υπάρχει δημοκρατία. Στη Δυτική Ευρώπη οι επιθέσεις κατά της ελευθερίας της έκφρασης και η λογοκρισία έχουν γίνει συρμός”.

Επίσης χαρακτήρισε “σύμβολο αποτυχίας” την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ούγγροςς πρωθυπουργός εξαπολύει επίθεση κατά της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε στις 19 Ιουλίου να προσφύγει για τη μεταναστευτική νομοθεσία της κατά της Ουγγαρίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του, ο Βίκτορ Ορμπάν έχει έναν δικό του ορισμό για τη “χριστιανική δημοκρατία” η οποία όπως είπε, “είναι αντιμεταναστευτική, αντι-πολυπολιτισμική και αγωνίζεται υπέρ του μοντέλου της χριστιανικής οικογένειας”. Υποσχέθηκε να κάνει την μετανάστευση κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου και πρόσθεσε: “Οι Εευρωπαίοι ηγέτες είναι αναποτελεσματικοί και ανίκανοι να υπερασπισθούν την Ευρώπη κατά της μετανάστευσης”.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ