Πρωτοφανής διπλωματική κίνηση από τη Μόσχα – Τα αιχμηρά tweets της ρωσικής πρεσβείας – ΒΙΝΤΕΟ

Στο “κόκκινο” είναι οι σχέσεις της Αθήνας με τη Μόσχα, ενώ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σε μία πρωτοφανή διπλωματική κίνηση η ρωσική πρεσβεία προχώρησε σε καταιγισμό αναρτήσεων τόσο σε επιθετικό τόνο αλλά και με συμβολικά μηνύματα προς τον ελληνικό λαό, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Τα tweets περιλαμβάνουν αποσπάσματα των δηλώσεων της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα. Η πρώτη ανάρτησή συνοδεύεται από φωτογραφίες του αγάλματος του Ιωάννη Καποδίστρια από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη και αναφέρει πως η απέλαση των διπλωματών είναι μία πραγματική, οργανωμένη εκστρατεία.

Ακολούθως, στη δεύτερη ανάρτηση στην οποία επισυνάπτεται φωτογραφία των αγαλμάτων του Κύριλλου και του Μεθόδιου από τη Μόσχα, η κ. Ζαχάροβα αναφέφερει πως οι τύχες των χωρών μας δεν πρέπει να γίνονται όμηροι βρώμικων παιχνιδιών. Στην τρίτη και πιο αιχμηρή ανάρτηση η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ σημειώνει ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να επικοινωνεί με τον ρωσικό και να μην υποφέρει από βρώμικες προβοκάτσιες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ