Τρένο εκτροχιάστηκε κοντά στην Κωνσταντινούπολη – Πολλοί νεκροί και τραυματίες – ΦΩΤΟ – BINTEO

Επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε στις 15.45 στην περιοχή Τσόρλου της ανατολικής Θράκης, 100 χλμ. έξω από την Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Καπίκουλε – Κωνσταντινούπολη και βγήκε από τις γραμμές εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που επικρατούσε στην περιοχή, όπως ανέφερε ο νομάρχης Ραιδεστού (Τεκιρντάγ). Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδει, πάντως, το CNN Turk, το σιδηροδρομικό δυστύχημα πιθανότατα προκλήθηκε από κατάρρευση γέφυρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξαιτίας της ανατροπής έξι βαγονιών υπάρχουν νεκροί και τραυματίες επιβάτες, όπως επιβεβαίωσε και ο νομάρχης της Ραιδεστού, χωρίς ωστόσο να αναφέρει αριθμό ακόμη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και δυνάμεις της πυροσβεστικής, όπως κι ένα ελικόπτερο για τη μεταφορά των θυμάτων στα γύρω νοσοκομεία, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Συλλυπητήρια εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις οικογένειες των θυμάτων και περαστικά στους τραυματίες, ενώ ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι στο τρένο επέβαιναν 360 επιβάτες.

ΠΗΓΗ: ant1news

ΒΙΝΤΕΟ: globalnews.ca

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ