Πόσο θα κοστίσουν στους Βρετανούς τα μέτρα ασφαλείας κατά την επίσκεψη του Τραμπ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η παροχή αστυνομικής προστασίας στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι θα στοιχίσει 6,6 εκατομμύρια δολάρια, καθώς η βρετανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για τις διαδηλώσεις εναντίον του Αμερικανού Προέδρου.

Ο Τραμπ είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί το Λονδίνο στις 13 Ιουλίου και αναμένεται να συναντηθεί τόσο με την βασίλισσα Ελισάβετ όσο και την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Βάσει ρεπορτάζ των Times, η επίσκεψή του πρόκειται να προκαλέσει ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που απαιτούν την παρουσία έως και 10.000 αστυνομικών υποστηριζόμενων από διοικητικούς υπαλλήλους του Σώματος που θα εργαστούν υπερωριακά.

Την ασφάλεια του Αμερικανού Προέδρου θα αναλάβουν μονάδες τήρησης της δημόσιας τάξης, αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ερευνητές και υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες που συνδέονται με την ασφάλεια προσώπων, συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.

Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να διαμαρτυρηθούν στην Αγγλία, τη Σκωτία και αλλού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο.Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ