Αυστηρή προειδοποίηση Γιοχάνες Χαν: Ο Ιβάνοφ να ακούσει τους υπουργούς του

«Αναμένω από τον πρόεδρο Ιβάνοφ να ακούσει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, μου φαίνεται το λιγότερο που μπορεί να κάνει ως ένδειξη ορθής συμπεριφοράς» δήλωσε ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος, Γιοχάνες Χαν.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος απηύθυνε έκκληση στο αίσθημα ευθύνης του προέδρου της ΠΓΔΜ, ο οποίος δεν προτίθεται να υπογράψει τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των κυβερνήσεων των Σκοπίων και της Αθήνας αναφορικά με το ονοματολογικό και αρνήθηκε να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ σχετικά με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

«Είναι σωστό να έχει κανείς γνώμη, είναι μέρος της δημοκρατίας», αλλά «οι πολίτες βλέπουν την πρώτη του αντίδραση» και «το να μην ακούει και να μην συζητάει δεν είναι καλό», δήλωσε ο Χαν.

«Πρόκειται για μια συμφωνία που οδηγεί σε εξομάλυνση μεταξύ των δύο χωρών, βελτιώνοντας το εμπόριο, τις συνθήκες διαβίωσης και τις μελλοντικές δυνατότητες των πολιτών, αναμένω από τον πρόεδρο των Σκοπίων τουλάχιστον να ακούσει τους υπουργούς του», επανέλαβε ο επίτροπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ