ΥΠ.ΕΞ. Αυστρίας για την συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων: Είναι μία σημαντική ημέρα για ολόκληρη την περιοχή

Η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ μετέφερε τα συγχαρητήρια της στην Αθήνα και στα Σκόπια για την επίτευξη της μεταξύ τους συμφωνίας σχετικά με το ονοματολογικό.

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία για την επίλυση της μακρόχρονης διαφοράς για το όνομα – μία επιτυχία για τον διάλογο και την διπλωματία. Αυτή είναι μία σημαντική ημέρα για ολόκληρη την περιοχή», τόνισε η Κάριν Κνάισλ μέσω Twitter.

Ήδη σε δηλώσεις της από τον Φεβρουάριο στη Βιέννη η Κάριν Κνάισλ, αναφερόμενη στα Δυτικά Βαλκάνια και στην προοπτική ένταξής τους στην Ε.Ε. -που θα είναι μια από τις προτεραιότητες της αυστριακής προεδρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018- είχε επισημάνει πως «καταβάλλονται προσπάθειες από πολλούς για να προχωρήσει το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ».

Σε εκείνες τις δηλώσεις της, η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών είχε επισημάνει πως το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ εκκρεμεί από την εποχή της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας και προκαλεί μια διαμάχη για την οποία, κατά την άποψή της, «οι απ’ έξω κουνάνε το κεφάλι, όμως στην περιοχή προξενεί τεράστιες συναισθηματικές αντιδράσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ