Τελευταία εξέλιξη: «Είμαστε σε μεγάλο ποσοστό κοντά σε συμφωνία» λένε πηγές από τα Σκόπια – ΒΙΝΤΕΟ

Όπως μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Θανάσης Τσίτσας, Σκοπιανές πηγές ανέφεραν στον τηλεοπτικό σταθμό ότι «κατά 98% η συμφωνία ανάμεσα σε ΠΓΔΜ και Ελλάδα έχει κλείσει. Απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωσή της. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει ότι έχει τελειώσει».

«Είμαστε πολύ κοντά» λένε οι Σκοπιανοί διπλωμάτες στον ΑΝΤ1 και υποστηρίζουν ότι «υπάρχει μια κατανόηση από την Ελληνική πλευρά για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, όμως τίποτα δεν έχει κλείσει».

Από την άλλη πλευρά τις τελευταίες ώρες υπήρξαν διαδοχικές συσκέψεις στην ΠΓΔΜ από τον Ζόραν Ζάεφ για να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις που προτάσσει ο πρόεδρος της χώρας Ιβανόφ, ενώ υπήρξαν παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τα μεσάνυχτα ενώ το κυριότερο εμπόδιο είναι η εφαρμογή-εγγύηση του erga omnes, το πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, αλλά και ποια στάση θα κρατήσει ο πρόεδρος Ιβανόφ. Σύμφωνα με Σκοπιανές πηγές, σύμβουλοι του Ζόραν Ζάεφ έχουν μεταβεί στις Πρέσπες για να ρυθμίσουν τα διαδικαστικά για τη συνάντηση Ζάεφ-Τσίπρα.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ