Η Τουρκία αποχώρησε από επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, λόγω Κύπρου

Με αποχώρηση από τη συνεδρίαση της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αντέδρασε η Τουρκία, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το μη κλείσιμο του φακέλου της Κύπρου για το περιουσιακό εδώ και 20 χρόνια, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε επειδή «η Ελλάδα και ο Ελληνοκυπριακός τομέας επιχειρούν να εκμεταλλεύονται αυτόν τον φάκελο για πολιτικούς σκοπούς».

Όπως υπενθυμίζεται από το τουρκικό κανάλι η Τουρκία αν και είχε πληρώσει για την υπόθεση Λοϊζίδου ένα εκατομμύριο ευρώ και ο φάκελος θα έπρεπε να κλείσει, ωστόσο Ελλάδα και Κύπρος, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της Τουρκίας, εμποδίζουν όλα αυτά τα χρόνια το κλείσιμό του.

Το περιουσιακό επανήλθε πάλι στην επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο και οι Τούρκοι αξιωματούχοι έκαναν γνωστό ότι μέχρι να κλείσει αυτός ο φάκελος, δεν θα συζητήσουν και δεν θα αναγνωρίσουν τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για την Κύπρο και αποχώρησαν από την αίθουσα.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ