Δύο ανήλικοι μετανάστες τραυματίες από πυρά της κροατικής αστυνομίας

Κροάτες αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον οχήματος που μετέφερε μετανάστες με δύο ανηλίκους να είναι τραυματίες. Οι δύο δωδεκάχρονοι Αφγανικής και Ιρακινής καταγωγής αντίστοιχα τραυματίστηκαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν δεν σταμάτησε για έλεγχο κοντά στα σύνορα με την Βοσνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έλις Ζόρνταν, τα δύο παιδιά είναι μεν βαριά τραυματισμένα, ωστόσο η κατάστασή τους σταθεροποιήθηκε και δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Οι δυο ανήλικοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στο Ζάνταρ.

Συνολικά στο φορτηγάκι βρίσκονταν δεκαπέντε παιδιά. Ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να διαφύγει στο δάσος και εξακολουθεί να καταζητείται από την αστυνομία.

Πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδρομή των μεταναστών που διέρχονται από τα Βαλκάνια, η Κροατία, η Ουγγαρία και η Βουλγαρία επικρίνονται συχνά για τη βίαιη μεταχείριση που επιφυλάσσουν στους μετανάστες οι αστυνομικοί τους.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ακολούθησαν τη διαδρομή των Βαλκανίων το 2015 προτού η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να κλείσει τα σύνορά της στους μετανάστες και στους πρόσφυγες τον Μάρτιο του 2016. Ωστόσο εκατοντάδες από αυτούς εξακολουθούν κάθε μέρα να προσπαθούν να διασχίσουν κρυφά τα σύνορα, συχνά σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ