Οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στην Τουρκία – Τα ποσοστά για τον Ερντογάν και του αντιπάλους του – ΒΙΝΤΕΟ

Μάχη για να διασφαλίσει την πολιτική του κυριαρχία για άλλα πέντε χρόνια δίνει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την Τετάρτη προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 24 Ιουνίου.

Το κόμμα του «σουλτάνου» προβλέπει σε δική του δημοσκόπηση νίκη από την πρώτη Κυριακή. Αντίθετα, άλλες σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι η εκλογή θα κριθεί στον β’ γύρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει πριν την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, προβλέπουν επικράτηση του Ερντογάν από τον α’ γύρο με ποσοστά από 43,2% έως 46,4%. Και αυτά τη στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση έκανε λόγο την Πέμπτη για ποσοστά πάνω από 55% βασιζόμενη σε δικές της δημοσκοπήσεις, όμως χωρίς να δώσει πλήρη στοιχεία.

Όσο για τον πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου παίρνει ποσοστό 12,7% με την «υπόθεση» ενός άλλου αρχηγού στο κεμαλικό κόμμα να αγγίζει το ποσοστό του 24,0%.

Όσο για το μέγα ερωτηματικό, είναι η επικεφαλής του «Iyi Parti», Μεράλ Ακσενέρ που εμφανίζεται στις σφυγμομετρήσεις με ποσοστό από 12,7% έως 18,2%. Μάλιστα, αν η εν λόγω πολιτικός και επονομαζόμενη «λύκαινα» τεθεί αντιμέτωπη του «σουλτάνου» στον β’ γύρο, τότε ο Ερντογάν θα καταφέρει να νικήσει με ισχνή διαφορά. Υπάρχει δημοσκόπηση που οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν 50,5% και 49,5% με αποτέλεσμα ο Τούρκος πρόεδρος να προσπαθεί, ενδεχομένως για αυτόν τον λόγο, να την αποκλείσει με νομικά τερτίπια από την εκλογική διαδικασία. Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ