Η γυναίκα «λύκαινα» το πρόσωπο-κλειδί πίσω από την απόφαση του Ερντογάν για πρόωρες εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

Το παρασκήνιο είναι πλούσιο πίσω από την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 24 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, το πρόσωπο-κλειδί για την απόφαση του Τούρκου Προέδρου να πάει σε πρόωρες κάλπες ήταν η «λύκαινα», όπως την αποκαλούν, τη Μεράλ Ακσενέρ που της έχουν προσάψει αυτόν τον χαρακτηρισμό λόγω του γεγονότος ότι είναι ηγέτης των εθνικιστών.

Η Μεράλ Ακσενέρ διαφώνησε με τον πολιτικό «συνεταίρο» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί ούσα, μάλιστα, ακόμη περισσότερο εθνικίστρια από τον αρχηγό των «γκρίζων λύκων» και πριν από μερικούς μήνες ίδρυσε το δικό της κόμμα, το «Iyi Parti». Ένας πολιτικός σχηματισμός που είναι ακροδεξιός και άκρως εθνικιστικός.

Τώρα βάσει του Συντάγματος της Τουρκίας, το κόμμα της Ακσενέρ, το οποίο βάσει των δημοσκοπήσεων φαίνεται να ροκανίζει τα ποσοστά του Ερντογάν και να θέτει σε κίνδυνο την αυτοδυναμία του, δεν είναι βέβαιο ότι θα συμμετάσχει στις εκλογές.

Ο Ερντογάν με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών προλαβαίνει το διάστημα των έξι μηνών από την ίδρυση του κόμματος της Ακσενέρ με δεδομένο πως συμπληρώνει το χρονικό αυτό όριο στις 28 Ιουνίου και όχι στις 24. Έτσι φαίνεται να αποκλείεται η υποψηφιότητά της με αποτέλεσμα οι ψήφοι της να οδεύουν στο συνασπισμό Ερντογάν-Μπαχτσελί.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ