Ποιο κόμμα στην Τουρκία χαρακτηρίζει «πραξικόπημα Ερντογάν» τις πρόωρες εκλογές – ΦΩΤΟ

Δριμεία επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εξαπολύουν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών στην Τουρκία στέλεχη του κόμματος «Iyi Parti» που δεν μετρά καν έξι μήνες ζωής, αλλά έχει μεγάλη δυναμική.

Τα στελέχη του εν λόγω κόμματος που διακρίνεται για τις ακραίες απόψεις του τόσο για την Ελλάδα όσο και στα θέματα του Αιγαίου βάσει νόμου δεν μπορεί να συμμετάσχει, κατά γράμμα της τουρκικής νομοθεσίας στις εκλογές, καθώς δεν θα έχει συμπληρώσει στην ημερομηνία αυτή έξι μήνες νόμιμης λειτουργίας. Συγκεκριμένα, το διάστημα αυτό συμπληρώνεται στις 28 Ιουνίου. Έτσι κάποια στελέχη έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για την προεδρική απόφαση με τους πιο ένθερμους να κάνουν λόγο για «πραξικόπημα Ερντογάν».

Την ίδια στιγμή, βέβαια, η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος , Μεράλ Ακσενέρ σε δηλώσεις της μετά την ανακοίνωση Ερντογάν δήλωσε σίγουρη πως το «Iyi Parti» θα λάβει μέρος κανονικά στις εκλογές και υποστήριξε, μάλιστα, πως η παράταξη της θα πάρει την εξουσία.

«Στις 24 Ιουνίου θα λάβουμε μέρος κανονικά μέρος στις εκλογές και θα πάρουμε την προεδρία και την εξουσία», είπε μεταξύ άλλων η κα. Ακσενέρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ