Τουρκία, Ιράν και Ρωσία: Δεσμεύτηκαν για σταθερή εκεχειρία στη Συρία

Την κοινή τους βούληση να εντείνουν τις προσπάθειες τους για «εξασφάλιση της ηρεμίας στο έδαφος και προστασία των αμάχων» στη Συρία διατυπώνουν η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν σε κοινό του ανακοινωθέν ύστερα από τριμερή Σύνοδο Κορυφής στην Άγκυρα στις 4 Απριλίου.

«Οι τρεις χώρες επανέλαβαν την κοινή τους βούληση να επιταχύνουν τις προσπάθειες για την εξασφάλιση της ‘’ηρεμίας’’ στο έδαφος και την προστασία των πολιτών στις περιοχές αποκλιμάκωσης ,αλλά και για να διευκολύνουν την ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση σε αυτές τις περιοχές. Τόνισαν ότι η δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης ήταν προσωρινή, όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο της 4ης Μαΐου 2017» προσθέτει η δήλωση.

Η τριμερής κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τους ανθρωπιστικούς του οργανισμούς, «να αυξήσουν την παροχή βοήθειας στη Συρία στέλνοντας πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια, διευκολύνοντας την ανθρωπιστική δράση κατά των ναρκών, να αποκαταστήσουν τις βασικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών και οικονομικών υποδομών και την πολιτιστική κληρονομία».

Πηγή ρεπορτάζ: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ