Η Apple εισάγει νέα emoji για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες – ΒΙΝΤΕΟ

Η Apple θέλει θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες και την επικοινωνία τους με τα νέα emoji που πρότεινε στο Unicode Consortium για να γίνουν διαθέσιμα σε μελλοντική αναβάθμιση.

Η εταιρεία προτείνει μια σειρά από 13 emojis, όπως emoji με έναν σκύλο-οδηγό τυφλού, με βοήθημα ακοής, με μπαστουνάκι τυφλού, με άνθρωπο σε αναπηρικό καροτσάκι και με προσθετικά μέλη. Για να καταλήξει στα 13 αυτά σχέδια συνεργάστηκε με το American Council of the Blind, την Cerebral Palsy Association και την National Association of the Deaf.

«Ένας στους επτά ανθρώπους σε όλον τον κόσμο έχει ένα είδος ειδικής ανάγκης» σημείωσε, στην υποβολή της πρότασής της, η Apple. «Η τωρινή επιλογή των emojis δίνει μια ευρεία αναπαράσταση ανθρώπων, δραστηριοτήτων, αντικειμένων που έχει νόημα για το ευρύ κοινό, αλλά πολύ λίγα από αυτά μιλούν στις εμπειρίες ζωής των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες» τόνισε.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η πρόταση είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αναπαράστασης πιο διαφορετικών ατόμων, και πιστεύουμε ότι θα πυροδοτήσει έναν παγκόσμιο διάλογο για την καλύτερη αναπαράσταση ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Το να προστεθούν emojis που είναι εμβλήματα των εμπειριών ζωής των χρηστών βοηθά την προαγωγή μιας κουλτούρας με έμφαση στη διαφορετικότητα, μιας κουλτούρας που ενσωματώνει και τις ειδικές ανάγκες» καταλήγει η πρόταση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ