Γάζα: 16 Παλαιστίνιοι νεκροί σε επιθέσεις κατά Ισραηλινών στρατιωτών – Γυναικόπαιδα χρησιμοποίησε ως ασπίδα ξανά η Χαμάς – ΦΩΤΟ

Δεκαέξι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας, σε μια από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες των τελευταίων ετών. Περίπου 20.000 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, προκειμένου να συμμετάσχουν στη “Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής”, το κίνημα που διεκδικεί “το δικαίωμα στην επιστροφή” των Παλαιστίνιων προσφύγων και των απογόνων τους.

Πολλοί Παλαιστίνιοι διαδηλωτές άρχισαν να επιτίθενται στους Ισραηλινούς πετώντας τους πέτρες, ενώ κάποιοι από αυτούς άρχισαν να πυροβολούν τους στρατιώτες οι οποίοι απάντησαν στα πυρά σκοτώνοντάς τους. Οι διαδηλωτές συνέχισαν να πλησιάζουν στον φράχτη και να επιτίθενται βίαια στους Ισραηλινούς στρατιώτες οι οποίοι για να αμυνθούν χρησιμοποίησαν πυρά και δακρυγόνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, περισσότεροι από 1.400 διαδηλωτές.

Οι Παλαιστίνιοι κατήγγειλαν το Ισραήλ για “δυσανάλογη χρήση βίας, ενώ το Ισραήλ κατηγόρησε την Παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς ότι για άλλη μια φορά χρησιμοποίησε ως ασπίδα γυναίκες και παιδιά, τους οποίους έθεσε στο μέτωπο της διαδήλωσης. Μάλιστα, η Χαμάς δεν δίστασε να στείλει έως τον φράκτη ένα 7χρονο παιδί το οποίο οι Ισραηλινοί στρατιώτες έστειλαν πίσω στους δικούς του.

Πηγές πληροφοριών: Jerusalem Post, Times of Israel, Washington Post, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ