Θρίλερ με ομηρία σε σούπερ μάρκετ στη Νότια Γαλλία – Πληροφορίες για δύο νεκρούς – ΦΩΤΟ – ΤΩΡΑ

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανέφερε σε μήνυμα του στον λογαριασμό του στο Twitter ότι αξιωματούχοι ασφαλείας πραγματοποιούν επιχείρηση σε ένα σούπερ μάρκετ στην πόλη Τρεμπ, στη νότια Γαλλία.

Η αστυνομική ένωση UNSA ανέφερε επίσης στο Twitter πως βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση αφού νωρίτερα ένα άτομο πυροβόλησε εναντίον τεσσάρων αστυνομικών στην περιοχή της Καρκασόν τραυματίζοντας έναν από αυτούς.

Επικαλούμενος πηγές, ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 μετέδωσε ότι ο δράστης κρατά ομήρους στο σουπερ μάρκετ στην πόλη Τρεμπ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM ο άνδρας δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Η τοπική νομαρχία επιβεβαίωσε την ομηρία στο σούπερ μάρκετ Super U αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι ο δράστης έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ πρόκειται για μία “σοβαρή κατάσταση”. Κοντά στην Καρκασόν “ένας άνδρας ταμπουρώθηκε σε σουπερμάρκετ μαζί με ομήρους. Είναι μία σοβαρή κατάσταση”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή οκτώ άνθρωποι κρατούνται όμηροι από έναν δράστη, ο οποίος έχει πυροβολήσει έναν αστυνομικό. Ο δήμαρχος της Τρεμπ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι υπάρχουν δύο νεκροί στην υπόθεση με τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ.

Ωστόσο σε δημοσίευμα της La Dépêche, που επικαλείται δηλώσεις του δημάρχου της Τρεμπ, κάνει λόγο για έναν νεκρό και ότι είναι ο κρεοπώλης του σούπερ μάρκετ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ