Αεροπορική εταιρεία ζητά να αφαιρεθούν τα καθίσματα από τα αεροπλάνα της για να ταξιδεύουν οι επιβάτες όρθιοι

Μπορεί να ακούγεται τουλάχιστον παράλογο, όμως μια αεροπορική εταιρεία από την Κολομβία, η VivaColombia επιθυμεί να αφαιρέσει τα καθίσματα από τα αεροπλάνα της ώστε να ταξιδεύουν όρθιοι οι επιβάτες.

Ο λόγος οφείλεται στο γεγονός πως επιθυμούν να μειώσουν τις τιμές ώστε να είναι προσιτά τα εισιτήρια σε άτομα από την εργατική τάξη, που πρέπει να μεταφέρονται για τη δουλειά τους στην Κολομβία.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανακοίνωσε πως υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που μελετούν αν κάτι τέτοιο είναι δυνατό προσθέτοντας «Ποιος νοιάζεται αν δεν διαθέτουμε σύστημα ψυχαγωγίας για πτήση μίας ώρας; Ποιος νοιάζεται ότι δεν υπάρχουν μαρμάρινα δάπεδα … ή ότι δεν θα παίρνετε δωρεάν φιστίκια;»

«Αν υπάρξει κάποτε σύγκρουση, σε ένα αεροσκάφος, Θεός φυλάξοι, μια ζώνη ασφαλείας δεν θα σας σώσει. Δεν χρειάζεστε ζώνη ασφαλείας στο υπόγειο του Λονδίνου. Δεν χρειάζεστε ζώνη ασφαλείας σε τρένα τα οποία ταξιδεύουν σε 120 μίλια την ώρα», είπε.

Φυσικά οι αρχές Πολιτικής Αεροπορίας διαφωνούν καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει εγκριθεί σε καμία χώρα μέχρι σήμερα. Ο Alfredo Bocanegra, διευθυντής της Πολιτικής Αεροπορίας, δήλωσε «Οι άνθρωποι πρέπει να ταξιδεύουν σαν ανθρώπινα όντα», είπε για να προσθέσει ότι «όποιος είχε ταξιδέψει στις δημόσιες μαζικές μεταφορές, γνωρίζει ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο το να στέκεστε όρθιοι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ