«Πελώρια επιτυχία» για τον Τραμπ οι συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πεπεισμένος πως οι ιστορικές συνομιλίες που αναμένεται να έχει διεξαγάγει μέχρι τα τέλη του Μαΐου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, θα στεφθούν από «πελώρια επιτυχία» και επέμεινε στο ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει δεσμευθεί να μην προχωράει στο εξής σε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.

«Πιστεύω ότι όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά, πιστεύω ότι θα έχουμε πελώρια επιτυχία, ότι θα είναι κάτι πολύ καρποφόρο. Έχουμε τεράστια υποστήριξη», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους λίγο πριν επιβιβαστεί σε ελικόπτερο με το οποίο μετέβη στην Πενσιλβάνια.Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα υποσχέθηκε να σταματήσει τις πυραυλικές δοκιμές έως και κατά τη διάρκεια των διμερών συναντήσεων του Μαΐου. «Η Βόρεια Κορέα δεν διεξήγαγε καμία πυραυλική δοκιμή από την 28η Νοεμβρίου του 2017 και υποσχέθηκε να μην το κάνει κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας. Πιστεύω ότι θα τηρήσουν αυτή τη δέσμευση» έγραψε ο μεγιστάνας στο Twitter.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ανακοινώσει καμία επίσημη ημερομηνία για τη συνάντηση του Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη. Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί σε ποια ακριβώς συνάντηση αναφερόταν ο Τραμπ ή το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ