Handelsblatt: «Η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών μπορεί να λάβει διαστάσεις διπλωματικής καταστροφής»

  • επικοινωνία

19 Ιανουάριου 2021 | Εορτάζουν:
  • Ευφρασία
  • Ευφρασίτσα
  • Μακάριος
  • Μακαρία
  • #Κορονοϊός
  • #Λέανδρος

  • Handelsblatt: «Η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών μπορεί να λάβει διαστάσεις διπλωματικής καταστροφής»

    1:55 πμ, Τρίτη 06 Μάρ 2018 1:55 πμ, Τρίτη 06 Μάρ 2018

    Διεθνή

    Η γερμανική Handelsblatt υποστηρίζει ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών θα μπορούσε να γίνει αιτία κλιμάκωσης της κρίσης ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα.

    Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «μια φαινομενικά υπόθεση ρουτίνας στα τουρκοελληνικά σύνορα θα μπορούσε να λάβει διαστάσεις διπλωματικής καταστροφής». Το δημοσίευμα σημειώνει ότι δεν πρόκειται για το πρώτο συμβάν τέτοιου είδους στα σύνορα των δύο νατοϊκών εταίρων και συμπληρώνει -επικαλούμενο αναφορά στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ- ότι τέτοια περιστατικά λύνονταν μέχρι πρότινος πάντοτε με ειρηνικό τρόπο. Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση ενδέχεται να προκληθεί επεισόδιο, πιθανολογεί η Handelsblatt και υποστηρίζει ότι «η σύλληψη των δύο στρατιωτικών επιτρέπει την εκτίμηση ότι η Τουρκία υποθέτει πως υπάρχει κίνδυνος διαφυγής και ότι οι δυο τους ενδέχεται να κρατούνται για εντελώς διαφορετικό σκοπό: ως ενέχυρο ώστε να αποσπάσει (η Άγκυρα) παραχωρήσεις από την Αθήνα σε άλλα θέματα».

    Η Handelsblatt παρατηρεί ότι «πράγματι δεν επικρατεί κατάσταση πολέμου ανάμεσα στους δύο συμμαχικούς εταίρους με την ιστορική αντιπαλότητα, όμως εδώ και κάποιο διάστημα υπάρχουν αυξανόμενες εντάσεις. «Τώρα η αντιπαράθεση για τα Ίμια αναζωπυρώνεται», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα αναφερόμενη στο συμβάν του Φεβρουαρίου, κατά το οποίο τουρκική ακταιωρός εμβόλισε ελληνικό σκάφος του λιμενικού. Οι αρθρογράφοι κάνουν ακόμη λόγο για επίδειξη δύναμης της Τουρκίας στα ανοιχτά της Κύπρου με αφορμή την παρεμπόδιση του ιταλικού πλοίου-γεωτρύπανου που επρόκειτο να προβεί σε έρευνα υδρογονανθράκων.

    Η Handelsblatt εκτιμά ότι με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016 «η Τουρκία ακολουθεί επί του παρόντος μια εξωτερική πολιτική που ορισμένοι θα χαρακτήριζαν πολιτική με αυτοπεποίθηση ενώ άλλοι θα την έλεγαν επιθετική». Αυτό εξηγεί γιατί «έχει σημάνει συναγερμός» για την περίπτωση των Ελλήνων στρατιωτικών, αναφέρει η εφημερίδα.

    • HANDELSBLATT
    • ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
    • ΣΥΛΛΗΨΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • Share
    • Tweet
    • Share
    • Email
    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα
    • Αλαλούμ με τις κατηγορίες για τους Έλληνες στρατιωτικούς - Τι ισχύει για την "κατασκοπεία" - ΒΙΝΤΕΟ

      Αλαλούμ με τις κατηγορίες για τους Έλληνες στρατιωτικού...

    • Δεν θέτει θέμα ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών η Άγκυρα

      Δεν θέτει θέμα ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών η Άγκυρα...

    • Νέες απειλές από τον σύμβουλο του Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο

      Νέες απειλές από τον σύμβουλο του Ερντογάν για την Ανατ...

    • Κλειστή σήμερα η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα λόγω απειλής στην ασφάλεια

      Κλειστή σήμερα η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα λόγω ...

    • Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Ερντογάν για την κατάσταση στη Γούτα

      Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Ερντογάν για την κατάστ...

    • Χιλιάδες Σκοπιανοί στους δρόμους κατά της αλλαγής του ονόματος: Φώναζαν "είμαστε Μακεδόνες" - ΦΩΤΟ

      Χιλιάδες Σκοπιανοί στους δρόμους κατά της αλλαγής του ο...

    • Κουνάει το δάχτυλο και πάλι ο Ερντογάν για τις γεωτρήσεις: Χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας δεν γίνεται τίποτα

      Κουνάει το δάχτυλο και πάλι ο Ερντογάν για τις γεωτρήσε...

    • Τουρκικά ΜΜΕ: Τα ακραία σενάρια για κατασκοπεία - Αίσθηση προκαλεί το tweet του αρχηγού της ΜΙΤ ο οποίος θέτει θέμα για τους "8" - ΒΙΝΤΕΟ

      Τουρκικά ΜΜΕ: Τα ακραία σενάρια για κατασκοπεία - Αίσθη...

    • Το πιστεύετε; Υπάρχει ένα σόι μεγαλύτερο από... τον πληθυσμό ολόκληρης της Ελλάδας

      Το πιστεύετε; Υπάρχει ένα σόι μεγαλύτερο από... τον πλη...

×
  • το blog μου
  • πολιτική
  • οικονομία
  • διεθνή
  • κοινωνία
  • αθλητισμός
  • lifestyle
  • media
  • στήλες
  • ξεχωρίζουν
  • εκπομπές
  • Όροι Χρήσης
  • Επιστροφή στην κορυφή ▲
© 2021 enikos.gr
↑