Ρεσιτάλ προπαγάνδας από τον Ερντογάν: “Έταξε” μια σημαία σε ένα κοριτσάκι αν γίνει μάρτυρας – BINTEO

Συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προπαγάνδα για τη στρατιωτική επιχείρηση στη συριακή πόλη Αφρίν.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ενώπιον οπαδών του που τον επευφημούσαν και ζητούσαν από τον ηγέτη τους να τους στείλει στη συριακή πόλη Αφρίν, ο Ερντογάν κάλεσε στη σκηνή ένα κοριτσάκι, το οποίο ήταν ντυμένο με στρατιωτική στολή.

Το κοριτσάκι ανέβηκε κλαίγοντας και ο Τούρκος πρόεδρος του υποσχέθηκε ότι μια τουρκική σημαία θα είναι η τιμή που της επιφυλάσσει αν γίνει μάρτυρας.

“Αυτοί που φορούν μπορντό μπερέ δεν κλαίνε. Έχει τη σημαία στην τσέπη της. Πρώτα ο θεός, θα καλυφθεί με τη σημαία όταν γίνει μάρτυρας. Είναι έτοιμη για όλα, δεν είναι;” είπε ο Ερντογάν.

Όπως γράφει το turkishminute.com με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το 90% των Τούρκων υποστηρίζουν την επέμβαση στη Συρία, ο Ερντογάν “παίζει” με το συναίσθημα του κόσμου έχοντας μπροστά του κρίσιμες εκλογές.

Σημειώνεται ότι οι Μπορντό Μπερελί, όπως λέγονται, είναι ένα επίλεκτο σώμα ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας. Όσοι επιλέγονται είναι αξιωματικοί που υπηρετούν εθελοντικά στον στρατό, ειδικά εκπαιδευμένοι έπειτα από προετοιμασία τεσσάρων ετών. Οι Μπορντό Μπερελί λαμβάνουν εντολές αποκλειστικά από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο.

Πηγή : militaire.gr/ haberler / turkeyuntold

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ