Προκλητική δήλωση Ερντογάν για τη Μακεδονία υπέρ των Σκοπίων ή κακοστημένη Σκοπιανή μονταζιέρα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια προκλητική δήλωση για τη Μακεδονία που φέρεται να έχει κάνει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η δήλωση αναπαράγεται μαζικά σήμερα από τα Σκοπιανά ΜΜΕ.«Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της “Μακεδονίας”, επειδή η Ελλάδα είναι λάθος» φέρεται να έχει δηλώσει ο Ερντογάν. σε συνέδριο που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη για τους μετανάστες από βαλκανικές χώρες και μεταδόθηκε από την τουρκική ραδιοτηλεόραση. «Η Ελλάδα δεν είναι σωστή. Και γι ‘αυτό η Τουρκία θα είναι πάντοτε στην πλευρά της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η πΓΔΜ θα παραμείνει πάντα στη Μακεδονία… Οι Τούρκοι και οι Μακεδόνες είναι αδέλφια.. Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα πίσω από την πΓΔΜ. Αυτό που έχουμε ξεχάσει το 1912 μπορεί τώρα να διορθωθεί», δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με τα Σκοπιανά ΜΜΕ. Σύμφωνα με την υποτιθέμενη πρόσφατη δήλωση Ερντογάν, η Ελλάδα μπλοκάρει τη «Μακεδονία» για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά η Τουρκία θα είναι πάντοτε στην πΓΔΜ και δεν θα επιτρέψει την αλλαγή του ονόματός της.

«Δεν θα αφήσουμε ποτέ τους αδελφούς μας μόνοι. Θα είμαστε πάντα μαζί τους. Θα τους βοηθούμε πάντα και θα παραμείνουμε πίσω τους«, δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν, όπως μεταδίδουν τα Σκοπιανά ΜΜΕ.

Ωστόσο, συμπτωματικά ακριβώς την ίδια δήλωση Ερντογάν είχαν μεταδώσει τα Σκοπιανά ΜΜΕ και τον Μάιο του 2014. Άγνωστο για ποιον λόγο, πολλά ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, αλλά και της Βουλγαρίας, αποφάσισαν εν μέσω διαπραγμάτευσης να αναπαράγουν ξανά την συγκεκριμένη δήλωση, που σημειωτέον δεν φιλοξενείται από κανένα τουρκικό μέσο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ