Ο πιο ψηλός και η πιο κοντή στον κόσμο συναντήθηκαν με φόντο τις πυραμίδες- ΒΙΝΤΕΟ

Ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο, Σουλτάν Κοσέν, και η πιό κοντή γυναίκα στον κόσμο, Γιοτί Άμιγιε, επισκέφτηκαν τις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο.

Και οι δύο είναι φιλοξενούμενοι της χώρας στο πλαίσιο εκστρατείας που αποσκοπεί στην αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο Κόσεν είναι 35 ετών. Το ύψος του Σουλτάν Κοσέν φτάνει τα 2 μέτρα και 51 πόντους, αλλά σταμάτησε να αναπτύσσεται μόνο μετά την ορμονοθεραπεία στην οποία επιβλήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια για να σταματήσει η έκκριση αυξητικής ορμόνης στον οργανισμό του. Ο Κόσεν πάσχει από ένα σύνδρομο που ονομάζεται «ακρομεγαλία», ή ανώμαλη σωματική ανάπτυξη και αναδείχθηκε ως ο πιο ψηλός άνθρωπος στον κόσμο το 2012 από το αρχείο Παγκοσμίων Ρεκόρ Γκίνες.

Η Άμιγιε είναι Ινδή ηθοποιός, περισσότερο γνωστή όμως ως η πιο βραχύσωμη γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες. Η 24χρονη μάλιστα πρωταγωνίστησε στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά “American Horror Story” και είναι μόλις 62,8 εκατοστά. Το ύψος της, το οποίο εξελίχθηκε μη ομαλά, οφείλεται στη νόσο αχονδροπλασία.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ