Κάλεσμα της Βόρειας Κορέας για επανένωση της χερσονήσου με ταυτόχρονες απειλές σε ξένες δυνάμεις

Σε μια σπάνια κίνηση προσέγγισης η Βόρεια Κορέα απευθύνθηκε σήμερα σε όλους τους Κορεάτες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό καλώντας τους να κάνουν μια «υπέρβαση» για την ενοποίηση της χερσονήσου χωρίς τη βοήθεια άλλων χωρών.

Στην ανακοίνωση που μςετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA αναφέρεται ότι όλοι οι Κορεάτες πρέπει να προωθήσουν τις επαφές, τις μετακινήσεις και τη συνεργασία μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, και πως η Πιονγιάνγκ θα «διαλύσει» οτιδήποτε σταθεί εμπόδιο για την επανένωση της κορεατικής χερσονήσου.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε έπειτα από μια κοινή συνεδρίαση κυβερνητικών και κομματικών αξιωματούχων, τονίζοντας ότι οι Κορεάτες πρέπει να προσπαθήσουν ενεργά για την αποκλιμάκωση των στρατιωτικών εντάσεων και να δημιουργήσουν ένα ειρηνικό κλίμα στην κορεατική χερσόνησο. Το κομμουνιστικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας θεωρεί ότι τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία δεν βοηθούν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών της χερσονήσου.

Η φετινή χρονιά αποτελεί την 70η επέτειο ίδρυσης του δικτατορικού κομμουνιστικού καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, ενώ η Νότια Κορέα θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον επόμενο μήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ